Een tas is dé opslagplek voor spullen die je onderweg nodig hebt. Waar laat je anders je portemonnee, telefoon, agenda en sleutels? Maar met alleen het feit dat je een tas nodig hebt, ben je er nog niet. Want hoe moet de tas eruit zien, hoe groot mag-ie zijn, wat moet er allemaal in kunnen? Zomaar een paar afwegingen die je maakt wanneer je een nieuwe tas gaat kopen. Ben je er nog niet helemaal uit? Wij helpen je bij het maken van een keuze met onze uitgebreide collectie tassen.

 

De juiste tas voor de juiste gelegenheid

Waar ga je de tas voor gebruiken? Dat is de eerste vraag die je jezelf moet stellen bij de aanschaf van een nieuwe tas. Voor zowel mannen als vrouwen geldt: een tas moet passen bij het doel wat je ermee hebt. Een tas die je overdag gebruikt heeft waarschijnlijk meer inhoud en ruimte nodig dan een tasje dat je meeneemt op een avondje uit. Voor die laatste gelegenheid is een clutch waarschijnlijk de beste oplossing: klein, subtiel, makkelijk in je hand te houden en bovenal mooi. Gebruik je de tas voor werk of school? Dan is het handig als er een laptop en schoolboeken in passen. Maar dan nog geldt: kies je voor een handtas die je ook gebruikt voor je vrije tijd en je werk, ga je voor een specifieke laptoptas om je laptop extra goed te beschermen, of neem je een rugzak waarmee je gemakkelijk wat meer gewicht kunt tillen? Kies voor een tas die past bij je wensen, zodat je er optimaal plezier van beleeft. Ben je veel onderweg met kleine kinderen? In een luiertas heb je genoeg ruimte om alle spullen die je kinderen nodig hebben mee te nemen. En als je kinderen eenmaal uit de luiers zijn, blijf je deze tas gewoon gebruiken wanneer je veel spullen bij je hebt.


Met je tas op weg

Ook op vakantie komt een tas goed van pas. Vooral wanneer je de hele dag onderweg bent, is het handig om al je spullen bij de hand te hebben. Reis je graag met zo min mogelijk bagage? Dan komt een reistas voor jou waarschijnlijk goed van pas. Een reistas neemt minder ruimte in beslag dan een koffer en is veel gemakkelijker zelf te dragen dan een koffer. Bovendien kun je de reistas na je vakantie blijven gebruiken als (grote) sporttas. Ben je van het vakantietype ‘zon, zee, strand’? In een speciale strandtas neem je alles mee wat je op het strand nodig hebt: niet alleen een handdoek, maar natuurlijk ook een verkoelend drankje, een goed boek, zonnebrand en een zonnebril. Of behoor jij juist tot de actievelingen en ga je regelmatig lange wandeltochten maken? Met een heuptas heb je alle spullen die je tijdens een wandeling nodig hebt, snel bij de hand zonder dat je zwaar hoeft te tillen. Ook handig op citytrip om sjouwen met zware tassen te voorkomen. Bovendien heb je met een heuptas je persoonlijke spullen zoals je paspoort, portemonnee en telefoon dicht bij je lichaam, waardoor de kans op stelen minimaal is. Tip: ga je op vakantie in een gebied waar veel zakkenrollers actief zijn? Door de band van je heuptas door de riemlussen aan de broek te halen, kunnen dieven de tas niet zomaar losmaken.


Een tas die bij je past

Een tas kan veel doen voor je outfit. Ga je regelmatig gehuld in donkere kleding en wil je de boel een beetje opfleuren? Of is jouw motto: hoe meer kleur, hoe beter? Met een tas is een felle kleur of met een opvallend patroon, zie je er meteen fris en fruitig uit. Ben je toch meer een voorstander van een zakelijke uitstraling en hou je er niet van om op te vallen met je tas. Dan past een tas in een neutrale kleur waarschijnlijk beter bij je. Een onopvallende kleur betekent echter niet meteen dat de tas saai is: door te kiezen voor een exemplaar dat gemaakt is van mooie materialen als echt leer, straal je toch klasse uit en laat je je goede smaak voor je spreken. Bij HelloBags is er voor ieder wat wils.