Heb je een weekendje weg op de planning staan of ben je een student die in het weekend de was mee naar huis moet nemen? Dan komt een weekendtas voor jou goed van pas. Omdat een weekendtas gemaakt is van stevige en lichte materialen, is hij perfect wanneer je op een korte vakantie gaat. Je kunt er al je spullen in kwijt en bergt hem ook weer gemakkelijk op wanneer je hem niet meer nodig hebt. Waar je de tas ook voor gaat gebruiken: bij HelloBags vind je altijd een weekendtas waar je jaren mee vooruit kunt.

Licht en stevig

Als je een weekendje weg gaat, onderneem je meestal niet de grootste reis. Je vertrekt met de bus of auto naar een mooie bestemming in de buurt. Een grote koffer is daarom niet handig. Met een weekendtas echter, heb je voldoende opbergruimte voor de spullen die je mee moet nemen en profiteer je ook nog van andere voordelen. Het grootste voordeel van weekendtassen, is dat ze zeer licht van gewicht zijn. Omdat ze gemaakt zijn van stoffen zoals polyester wegen ze weinig, terwijl ze wel heel stevig zijn. Een reistas van polyester scheurt niet zomaar uit, zelfs niet wanneer die erg vol zit. Een ander voordeel van weekendtassen, is de beperkte ruimte die ze innemen bij het opbergen. Je kunt de weekendtas helemaal klein opvouwen, hem in een hoekje van de opbergruimte leggen en pas weer tevoorschijn halen wanneer je hem nodig hebt.

Draagcomfort van de weekendtas

Omdat je een weekendtas niet achter je aan kunt trekken, is het draagcomfort extra belangrijk. Veel weekendtassen zijn voorzien van handvatten: voldoende wanneer je de tas over een kleine afstand moet tillen, bijvoorbeeld van en naar de auto. Moet je een stukje lopen naar je standplaats op de camping of je appartement? Dan kun je gebruik maken van de schouderband waar veel weekendtassen van zijn voorzien. Zo'n schouderband verhoogt het draaggemak en zorgt ervoor dat je je handen vrij hebt terwijl je de tas tilt.