Ben jij degene die altijd het minste bagage bij zich heeft? Houd je altijd ruimte over in je koffer? Dan is een reistas geschikt voor jou! Met een reistas kun je alles meenemen wat je nodig hebt, en sjouw je niet met onnodig veel gewicht en lege ruimte die je toch niet nodig hebt. Vooral handig wanneer je reist per trein, auto of bus, omdat je bagage niet meer plek inneemt dan noodzakelijk. Zo blijft er ruimte over voor andere spullen die je anders thuis had moeten laten!

 

Lichte en stevige reistas

Het grootste voordeel van reistassen zonder wielen, is dat ze zeer licht van gewicht zijn. Omdat ze gemaakt zijn van stoffen zoals polyester, wegen ze weinig terwijl ze wel heel stevig zijn. Een reistas van polyester scheurt niet zomaar uit, zelfs niet wanneer die erg vol zit. Een ander voordeel van een reistas zonder wielen, is de beperkte ruimte die hij inneemt bij het opbergen. Je kunt de reistas helemaal klein opvouwen, hem in een hoekje van de opbergruimte leggen en pas weer tevoorschijn halen wanneer je hem nodig hebt. 


Draagcomfort

Omdat je een reistas zonder wielen niet achter je aan kunt trekken, is het draagcomfort extra belangrijk. Veel reistassen zijn voorzien van handvatten: voldoende wanneer je de reistas over een kleine afstand moet tillen, bijvoorbeeld van en naar de auto. Moet je een stukje lopen naar je standplaats op de camping of je appartement? Dan kun je gebruik maken van de schouderband waar veel reistassen van zijn voorzien. Zo’n schouderband verhoogt het draaggemak en zorgt ervoor dat je je handen vrij hebt terwijl je de tas tilt.