Een tablet is natuurlijk superhandig om mee te nemen onderweg. Je kunt er wachttijd mee doden door een spelletje te doen, je favoriete televisieprogramma terug kijken in de trein of nog wat belangrijke documenten doornemen voorafgaand aan een afspraak. Maar om je tablet gemakkelijk en veilig mee te kunnen nemen, heeft die wel extra bescherming nodig. Een ongeluk zit immers in een klein hoekje: voor je het weet heeft je koffiebeker of flesje water in je tas gelekt, en is je tablet beschadigd. In een tablet tas heb je hier geen last van.

Kleine en praktische tablet tas

Het over het algemeen kleine formaat van een tablet, betekent automatisch dat een tablet tas niet groot hoeft te zijn. Een tablet tas is daarom veel handzamer dan een laptoptas en is daarom ook gemakkelijker mee te nemen wanneer je bijvoorbeeld naar een afspraak gaat of als je een dagje gaat shoppen en in de trein je tijd goed wil besteden. In een tablet tas kun je – zoals de naam al doet vermoeden – je tablet kwijt. Dankzij een speciaal gevoerd vak, is je tablet beschermd tegen vallen en stoten. Maar dat is niet het enige: in de meeste tablet tassen is ook voldoende ruimte voor een agenda, notitieblokje, portemonnee en smartphone. Zo heb je toch alle spullen bij je die je nodig hebt, en kun je de tas gemakkelijk tillen.


Kies voor het juiste formaat

Zo veel tablets, zo veel verschillende formaten. Nu tablets enorm in populariteit zijn toegenomen, zijn er ook veel verschillende formaten tablets op de markt. Niet iedere tas is geschikt voor iedere tablet. Let daarom bij de aanschaf van een tablet tas goed op het juiste formaat. Kijk hierbij niet alleen naar het aantal inches van het beeldscherm (de diagonaal), maar ook naar de exacte breedte- en lengtemaat. Sommige tablets hebben namelijk qua beeldscherm een gelijke grootte, maar verschillen in lengte en breedte. Want waar de ene tablet heel rechthoekig is en daarom wat breder, lijkt de andere wat meer op een vierkant. Sommige tablet tassen zijn speciaal gemaakt voor één type tablet, bijvoorbeeld voor de iPad. Bij deze tassen weet je natuurlijk deze dat je tablet erin past. En mocht de tas toch niet van het juiste formaat zijn, dan kun je die natuurlijk altijd naar ons retour sturen.