Wanneer je reist per vliegtuig, moet je koffer voldoen aan bepaalde gewichtsnormen. Hoe zwaar je koffer precies mag zijn verschilt per vliegmaatschappij, maar bij alle maatschappijen geldt: te veel gewicht = bijbetalen. Zonde, want je wil je vakantiegeld natuurlijk liever aan andere dingen besteden dan aan een boete voor een te zware koffer. Voorkom verrassingen op het vliegveld door gebruik te maken van een kofferweegschaal. Met zo’n weegschaal kom je er snel achter hoeveel je koffer weegt, en kun je thuis nog beslissen welke spullen je toch achterlaat of dat je misschien wel iets meer mee kunt nemen dan verwacht.

  

Weeg je koffer voor vertrek

Een onaangename verrassing: je staat bij de incheckbalie en je koffer blijkt te zwaar. Wat doe je? Stop je wat spullen in de koffer van een medereiziger? Dat kost een hoop moeite, en misschien heeft die ander ook geen ruimte meer. Besluit je om iets achter te laten? Zonde, want dit had je beter thuis kunnen doen. Nu moet je definitief afscheid nemen van je leesboek / gezinsverpakking shampoo / badmintonset. Voorkom problemen door je koffer te wegen als je nog thuis bent. Natuurlijk kun je dit doen door hem op je eigen weegschaal te zetten, maar de getallen die hier uit komen zijn niet accuraat. Met een kofferweegschaal is dat wel anders: deze weegschaal geeft het exacte gewicht aan van je bagage, zodat je onbezorgd op reis kunt.


Hoeveel kun je meenemen?

Wat betreft bagage geldt: je wilt alle spullen die je nodig hebt, bij je hebben. Voor de een is dit meer dan voor de ander. Om te voorkomen dat je bagage teveel weegt, kun je verschillende maatregelen treffen. De eerste begint natuurlijk met de keuze voor je koffer. Met een koffer die van zichzelf al 5 kilo weegt, kun je zelf minder bagage meenemen dan met een koffer van 2 à 3 kilo. Ook voor de bagage zelf zijn er wat gemakkelijke trucs om minder gewicht in de koffer te krijgen. Zo kun je gebruik maken van mini-uitvoeringen van je favoriete verzorgingsproducten. Dat scheelt toch al gauw een kilo. Ben je een fervent drager van spijkerbroeken? Probeer die dan een keer thuis te laten, of er slechts één mee te nemen. Wanneer je een spijkerbroek in het vliegtuig aantrekt, scheelt dat alvast wat kilo’s in de bagage. Heb je je tas helemaal naar wens ingepakt? Dan weeg je hem natuurlijk nog even met je kofferweegschaal en kom je erachter of je inderdaad niet te enthousiast bent geweest met het meenemen van spullen. Heb jij teveel bagage, maar komt je reisgenoot bij lange na niet aan het maximale toegestane gewicht? Hevel wat spullen over en jullie kunnen beide alles meenemen wat jullie willen.