Je reisbagage wil je natuurlijk zo goed mogelijk beschermen. Niet alleen zitten er waardevolle spullen in, het is ook een vreemd idee dat een ander zomaar in je koffer kan. Vooral wanneer je je bagage niet de hele tijd in de gaten kunt houden, bijvoorbeeld tijdens een busrit of een vliegreis, kan het je een veilig gevoel geven als je koffer extra goed afgesloten is. Door een kofferslot te bevestigen aan de ritsen van je koffer, ben je ervan verzekerd dat niemand anders bij jouw bagage kan. 

 

Sluit je bagage veilig af

Is jouw koffer nog niet voorzien van een slot? Het is niet nodig om direct een helemaal nieuwe koffer te kopen: met een los kofferslot beveilig je je bagage tegen onder andere diefstal. Er zijn verschillende koffersloten beschikbaar, bijvoorbeeld sloten met een sleutel of cijfersloten. Vind je het lastig om codes te onthouden? Dan biedt een kofferslot met sleutel een oplossing. Bewaar de sleutel in je handbagage en jij bent de enige die de koffer weer open kan maken. Raak je juist altijd alles kwijt? Dan is een slot met code een betere  oplossing. Het enige wat je hoeft te doen is een code instellen die je kunt onthouden en je koffer weer ontgrendelen op de plaats van bestemming.


Kofferslot voor de Verenigde Staten

Reis je naar de Verenigde Staten, en moet je daarom verplicht gebruik maken van een speciaal TSA-slot? Gelukkig is het hiervoor niet nodig om een helemaal nieuwe koffer met zo’n slot te kopen. TSA-sloten zijn namelijk ook los verkrijgbaar. Wanneer je gebruik maakt van een slot dat door de TSA (Transportation Security Administration) is goedgekeurd, kunnen de Amerikaanse veiligheidsdiensten de koffer indien nodig openen met een loper, en hoeven zij het slot niet te forceren. Na de controle sluiten zij het slot weer, en is jouw bagage dus weer veilig opgeborgen.